Jupiler Pro League - Standard en Gent komen niet verder dan doelpuntenloos gelijkspel

Standard en AA Gent hebben de voetbalavond in de Jupiler Pro League zaterdag op gang geschoten met een 0-0 gelijkspel. Na een aangename eerste helft en een draak van een tweede helft bleef de strijd zo onbeslist. Scheidsrechter Laforge keurde in een tumultueus slot om onbegrijpelijke redenen de winnende treffer van Gent-verdediger Gigot af. In het klassement klimt Standard naar een voorlopige zevende stek, Gent blijft vierde. Na een sterke Gentse openingsfase nam Standard na tien minuten het commando helemaal over. Spitsbroeders Emond en Sa misten de kansen op de 1-0. De Luikenaars, met Rode Duivel Axel Witsel als supporter op de tribune, toonden veel passie - naar het voorbeeld van hun geschorste trainer - maar waren achterin ook kwetsbaar. Ochoa moest voor rust nog tussenkomen op doelpogingen van Simon en Kubo.

Na rust bleek de felle regen in eerste instantie een spelbreker. Maar ook na de regenbui bleef het huilen met de pet op. Beide teams haalden het niveau van de eerste helft niet meer en er vielen nog amper kansen te bewonderen op Sclessin. We leken af te stevenen op een bloedeloos einde, maar in het slot sloeg het vuur toch nog in de pan. Scheidsrechter Laforge keurde om onbegrijpelijke redenen de goal van Gigot af en ontnam Gent zo de drie punten.

Later zaterdagavond staan nog Eupen-STVV (om 20u00), Kortrijk-Mechelen (om 20u00) en Lokeren-Waasland-Beveren (om 20u30) op het programma. Zondag ligt het zwaartepunt van de negentiende speeldag met de topper tussen Club Brugge en Anderlecht (om 14u30), Charleroi-Racing Genk (om 18u00) en als afsluiter Zulte Waregem-Antwerp (om 20u00). Vrijdag opende Moeskroen de speelronde met een 1-0 zege tegen Oostende, voor de Henegouwers de eerste in tien matchen.