Jupiler Pro League - Lokeren en Waasland-Beveren delen de punten in pittige Wasico

Lokeren en Waasland-Beveren hebben hun derby op de negentiende speeldag van de Jupiler Pro League afgesloten met een 1-1 gelijkspel. De partij brak helemaal open nadat scheidsrechter Van Driessche het duel even had moeten laten stilleggen door ongeregeldheden bij de bezoekende supporters. De 'Wasico' begon allerminst overtuigd op Daknam. De grootste (en enige) kans van de eerste helft kwam na een dik halfuur van het hoofd van Terki, maar de Lokeren-middenvelder zag zijn kopbal gered worden door Roef.

De beginfase na rust werd grondig ontsierd door de Waaslandse supporters. Lokeren-speler Michel werd bij een hoekschop bekogeld met bierbekertjes, waarna ook enkele vuurpijlen het veld op vlogen. Scheidsrechter Van Driessche kon niet anders dan de partij even stilleggen.

Na een oponthoud van een dikke tien minuten kon er weer gevoetbald worden. En de spelers leken energie te hebben geput uit hun extra rustpauze. Eerst vloerde Ampomah (61.) Verhulst met een afgeweken schot, waarna Söder (64.) voor de thuisploeg bijna meteen gelijk maakte. Waasland-Beveren maakte nu jacht op de overwinning en in één en dezelfde fase raakte Camacho de paal en Seck de lat. De bezoekers drukten door en Lokeren ontsnapte aan een penalty na een duel tussen Marzo en Camacho. Ook Morioka zag zijn schot in het slot nog op de paal uiteenspatten.

In de stand komt Waasland-Beveren opnieuw op gelijke hoogte met Standard op de zevende plaats. Lokeren is voorlaatste.