Jupiler Pro League - Eupen en STVV komen niet tot scoren, Kortrijk vloert Mechelen met 2-0

Eupen en STVV zijn zaterdagavond aan de Kehrweg niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. KV Mechelen kreeg intussen een 2-0 nederlaag bij Kortrijk te slikken. In een ware sneeuwbui begonnen Eupen en STVV aan hun partij van de negentiende speeldag. Op een moeilijk veld toonde de thuisploeg zich de beste ploeg, maar STVV leek op voorsprong te komen. De goal van Boli even voor het halfuur werd echter afgekeurd voor buitenspel. Ook na de pauze had Eupen het beste van het spel, maar de beste kans was na een dik uur voor STVV. Loties tikte een combinatie tussen Boli en De Sart bijna in zijn eigen doel. Beide teams sleepten zich naar het einde van de partij en gingen zo akkoord met een 0-0 gelijkspel, voor STVV al het vijfde gelijkspel in de laatste zes competitiewedstrijden. Voor Eupen is het de eerste clean sheet van het seizoen. In de stand blijft Eupen eenzaam onderaan, STVV behoudt zijn zesde stek.

Kortrijk zette KV Mechelen onmiddellijk voor het blok in het Guldensporenstadion. Perbet kon na acht minuten aan de tweede paal de 1-0 voorbij Coosemans tikken. De Kerels bleven domineren en na twintig minuten was het opnieuw raak. Met een knappe boogbaal verdubbelde Chevalier de voorsprong voor de thuisploeg. Na de pauze verwaterde de partij helemaal. Kortrijk liet het balbezit aan Mechelen, maar daar konden de mannen van coach Jankovic niets mee doen. Mats Rits liet de enige bezoekende kans tien minuten voor tijd onbenut. Kortrijk lijkt onder coach Glen De Boeck helemaal bevrijd en pakt zijn vijfde zege in zeven wedstrijden.

In de stand klimmen de Kortrijkzanen over Mechelen naar de twaalfde stek. Malinwa zakt naar de veertiende plaats.