DVV Trofee – Scheldecross – Van Aert houdt goed gevoel over aan tweede plaats

DVV Trofee - Scheldecross - Van Aert houdt goed gevoel over aan tweede plaats

Wout van Aert strandde voor de achtste keer dit seizoen op een tweede plaats. “Ik ben blij dat ik nog eens echt strijd kon leveren”, blikte de kopman van Crelan-Charles terug op de Scheldecross. “Dat deed echt wel deugd.” Van Aert reed in het lint in de derde ronde, maar knokte zich terug in de cross en maakte er nog een spannende strijd van. “Het is fijn als je zo nog eens echt een duel kan uitvechten”, vond hij zelf, “dat was al lang geleden en dat lag voornamelijk aan mezelf omdat ik niet top was. Nu voelde ik al de voorbije dagen dat ik sterker uit Spanje ben teruggekomen en dat stemt me toch tevreden. Ik win hier niet, maar het gevoel is goed en kijk er naar uit om zo nog enkele wedstrijden te rijden.
“Uiteindelijk was Mathieu dan toch net iets sterker”, beaamde hij, “ik wou in tweede positie blijven rijden na die loopstrook, ik dacht dat ik daar ‘safe’ was omdat ik er uit de wind bleef en we naar een sprint zouden gaan. Uiteindelijk rijdt hij weg op een strook waar je dat totaal niet verwacht. Dat herinnert me er nog eens aan dat ik tegen Mathieu van der Poel cross. Hij kan het verschil maken waar je dat niet verwacht. Meteen had hij tien meter en dat was voldoende.”
Van Aert won nog nooit in Namen, de cross van zondag, Van der Poel al twee jaar op rij. “Het is een parcours dat hem nog net iets beter lig dan mij”, zei hij, “maar ik zak wel met vertrouwen af naar Namen. Ik heb veel bergop getraind en ben ook twee kilo afgevallen, dat voel je toch als je moet klimmen.”

bron: Belga