Belgische bobsleeduo’s stellen teleur in Innsbruck

Belgische bobsleeduo's stellen teleur in Innsbruck

De Belgian Bullets hebben vandaag weinig brokken gemaakt op de wereldbekermanche tweemansbob in het Oostenrijkse Innsbruck. Pilote An Vannieuwenhuyse en remster Sara Aerts werden achttiende, waarmee ze een plaats beter deden dan pilote Elfje Willemsen en remster Sophie Vercuyssen. Er stonden 21 duo’s aan de start. De wedstrijd deed ook dienst als EK. Daarin eindigden de Belgen respectievelijk elfde en twaalfde (laatste en voorlaatste).

Vannieuwenhuyse en Aerts klokten na twee runs af in 1:48.26. Ze waren daarmee zes honderdsten sneller dan Willemsen en Vercruyssen.

De zege (en de Europese titel) ging naar de Duitse Stephanie Schneider en remster Annika Drazek in 1:46.28. Zij haalden het voor de Amerikanen Elana Meyers Taylor en Kehri Jones (tweede op 0.36) en hun landgenoten Mariama Jamanka en Lisa Buckwitz (derde op 0.37). De Canadezen Kaillie Humphries en Phylicia George vielen net naast het podium (op 0.61). Vijfde (en laureaten van het EK-brons) werden de Duitsers Anna Köhler en Ann-Christin Strack (op 0.75).

Na vijf wereldbekermanches leidt Humphries met 1.044 punten voor Meyers Taylor (1.030 punten). Elfje Willemsen in dertiende met 580 punten, Vannieuwenhuyse zestiende met 498 punten.

bron: Belga