Belgen in het buitenland - Napoli rolt vlotjes over Torino, Meunier krijgt opnieuw geen speelminuten

Dries Mertens heeft zaterdag met Napoli op de zeventiende speeldag van de Italiaanse Serie A met 1-3 gewonnen bij Torino. Thomas Meunier mocht ook deze week niet spelen voor PSG. Mertens en co moesten op bezoek bij nummer negen Torino, maar dat bleek geen al te moeilijke klus. Na een halfuur stond het al 0-3 na doelpunten van Kalidou Koulibaly (ex-Genk, 4.), Piotr Zielinski (25.) en Marek Hamšík (30.). Die laatste evenaarde zo het clubrecord van icoon Diego Maradona, die eveneens 115 keer scoorde voor de Napolitanen. Andrea Belotti (63.) scoorde na de rust wel nog tegen, maar daar bleef het bij.

In de Franse Ligue 1 moest Thomas Meunier opnieuw vrede nemen met een plaatsje op de bank, ten koste van Dani Alves. Op bezoek bij Rennes werd er met 1-4 gewonnen. Neymar maakte twee doelpunten (4. en 76.), Kylian Mbappé (17.) en Edinson Cavani (75.) ieder eentje. In de tweede helft werd bij beide teams een speler uitgesloten met een tweede gele kaart. Eerst ging Benjamin André (64.) naar de kant, daarna was het de beurt aan Presnel Kimpembe (89.).

Bij Stoke City, dat in de Premier League met 0-3 onderuit ging tegen West Ham, kwam Julien Ngoy niet van de bank. Mark Noble opende de score met een penalty (19.), de andere doelpunten waren voor het laatste kwartier. Marko Arnautovic (75.) maakte de 0-2, de ingevallen Diafra Sakho (86.) legde de eindstand vast op 0-3.

In Cyprus begon Igor De Camargo op de bank bij Apoel Nicosia, dat Nea Salamis over de vloer kreeg. Ruben Brigido (59.) maakte voor de bezoekers het openingsdoelpunt. Dat was voor Apoel-coach George Donis het signaal om zes minuten later De Camargo te brengen. Met een owngoal van Joel Damahou (71.) volgde even later al de gelijkmaker. In het slot was het Ghayas Zahid (89.) die de wedstrijd besliste in het voordeel van Apoel.

Theo Bongonda ten slotte bleef op de bank voor het Turkse Trabzonspor, dat met 1-0 won van Bursaspor na een doelpunt van Yusuf Yazici (51.)