Belgen in het buitenland – Man City, met scorende De Bruyne, zet recordreeks voort na 16de zege op rij tegen Spurs

Belgen in het buitenland - Man City

Een ijzersterke Kevin De Bruyne blijft met Manchester City door de Premier League razen. De koploper bleef de laatste 25 matchen ongeslagen en ook de Spurs moesten zaterdag voor de bijl. Onder impuls van een dirigerende De Bruyne, die als vanouds met passes strooide, bracht Man City een wervelend spektakel dat uitmondde in een oververdiende 4-1 zege, met een goal van KDB als kers op de taart. De soevereine leider in de Engelse competitie, zonder de geblesseerde Kompany, eiste meteen de bal op en zorgde voor gevaar met snelle combinaties. Na tien minuten kopte Aguero in het zijnet, vier minuten later kon Gündogan vrij inkoppen op een corner en mochten The Citizens juichen: 1-0. De thuisploeg verdedigde de voorsprong met hand en tand en prikte regelmatig. Ook Kevin De Bruyne waagde zijn kans met een afgeweken afstandsschot, dat Lloris echter niet kon bedreigen.
Even voor het halfuur moest die laatste zich wel reppen op een poging van Gündogan: Man City was duidelijk baas. Enkele tellen later legde het een wondermooie combinatie op de mat, met een afgemeten pass van De Bruyne op Sané, die in één tijd voorzette. Aguero kwam net tekort om de bal binnen te tikken.
Na de pauze leken de Spurs wakker geschud; Kane zette Ederson aan het werk met een afstandsschot, maar de Londenaars maakten nooit echt aanspraak op de gelijkmaker. Toch had de thuisploeg het lastiger om kansen ineen te steken. Sterling trapte de rebound op een schot van Sané nog onbegrijpelijk over, maar in de 70ste minuut zette De Bruyne op een fenomenale manier de puntjes op de i: de Rode Duivel spurtte de hele linkerflank af, kreeg vlak voor de zestien de bal en haalde vervolgens verschroeiend uit met z’n linker in de verste hoek. Hij bekroonde zo zijn ijzersterke wedstrijd met zijn zesde Premier League-doelpunt. Vijf minuten later tikte Vertonghen De Bruyne aan in het strafschopgebied, Gabriel Jesus mikte de penalty op de paal en Sterling – alweer hij – knalde de rebound over.
Tien minuten voor tijd was het wel raak voor Sterling: hij tikte op aangeven van Sané de 3-0 binnen. Vlak voor affluiten trapte Sterling zijn tweede van de avond door de benen van Lloris en kon Eriksen nog de magere eerredder scoren voor de bezoekers. Met het laatste fluitsignaal kwam een einde aan de galamatch van de thuisploeg.
In Nederland speelde Ismail Azzaoui met Willem II tegen PEC Zwolle, de vierde in de Eredivisie. Azzaoui startte in de basis en speelde de hele match. In de 55ste minuut pakte hij een gele kaart. Zwolle scoorde vijf minuten voor tijd de 2-3 via Saymak en staat zo steviger vierde, Willem II is veertiende.

bron: Belga