PDC WK darts – Zestienvoudig wereldkampioen Taylor moeizaam naar tweede ronde

PDC WK darts - Zestienvoudig wereldkampioen Taylor moeizaam naar tweede ronde

Darter Phil Taylor (PDC-6) heeft zijn pensioen nog even uitgesteld. De zestienvoudige wereldkampioen begon zijn 29e en laatste WK vrijdag met een moeizame 3-1 zege tegen zijn 27-jarige landgenoot Chris Dobey (PDC-38). Het werd 3-2, 3-1, 2-3 en 3-2. “The Power” hoopt zijn laatste toernooi zo lang mogelijk te rekken en wil op nieuwjaarsdag nog één keer om de wereldtitel strijden. De 57-jarige Engelsman weet dat iedere partij in het Alexandra Palace van Londen zijn laatste kan zijn. Taylor was dan ook zichtbaar geroerd door de opkomst, waarbij hij massaal werd toegezongen door het publiek. “There’s only one Phil Taylor”, zong het publiek luidkeels.
De recordkampioen uit Stoke-on-Trent staat de laatste jaren in de schaduw van Michael van Gerwen, de Nederlander die de dartswereld met harde hand regeert. Taylor veroverde in 2013 zijn zestiende en laatste wereldtitel door Van Gerwen in de finale te verslaan. Twee jaar later moest hij in de eindstrijd buigen voor de Schot Gary Anderson. In de vorige editie van het WK verloor Taylor in de kwartfinales van zijn oude rivaal Raymond van Barneveld. Kort na die pijnlijke nederlaag kondigde Taylor aan dat hij nog één WK speelt en er dan mee stopt. De Engelse dartsgrootheid had al vaker gespeculeerd over een afscheid, maar dit keer was hij serieus. Taylor is vooral het vele reizen zat. “Ik heb dertig jaar aan de top gestaan, nu is er een nieuwe heerser, Michael van Gerwen. Laat hem het nieuwe uithangbord zijn”, zei hij in januari.
Taylor stapte vrijdag het podium op in een T-shirt waarop al zijn titels staan vermeld. In kleine lettertjes, anders zouden al die 216 titels zelfs op het omvangrijke tricot van Taylor niet gepast hebben.

.

bron: Belga