PDC WK darts - Dimitri Van den Bergh gooit zich subliem naar tweede ronde

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dimitri Van den Bergh (PDC-43) heeft zich vrijdag in het Alexandra Palace van Londen voor de tweede ronde (1/16 finales) van het PDC wereldkampioenschap darts geplaatst. De 23-jarige Antwerpenaar versloeg de Engelsman Stephen Bunting (PDC-21), de BDO-wereldkampioen van 2014, met 3-1. De setstanden waren 3-2, 3-1, 1-3 en 3-2. Van den Bergh pakte uit met uitworpen van 127, 72, 88 en 76. Ook mede dankzij vijf 180's en een 11-darter eindigde hij met een gemiddelde van 104,17. Dat is het op vier na hoogste gemiddelde in de WK-geschiedenis in een wedstrijd van de eerste ronde. Bunting, die vier 180's en een 170 maximum uitworp gooide, deed het met 98,14 ook niet onaardig.

"Het is gewoon prachtig," verklaarde "Dream Maker" Van den Bergh. "En dat op de verjaardag van mijn vader, die zelf tien jaar voor België speelde. Het is dankzij hem en mijn manager dat ik zo ver sta. Het komt er vooral op aan om kalm en rustig te blijven. Even liep het mis in de derde set, maar ik heb terug de routine opgenomen en gewonnen. Mijn doel is de kwartfinale. Als ik daar in slaag, kan er nog veel gebeuren. Opgeven doe ik nooit. Zoals ik me nu voel, ben ik tot iets groot in staat. Mijn vader zegt ook dat ik daar klaar voor ben en als hij het zegt, is het waar."

De volgende tegenstander voor Van den Bergh komt uit het duel tussen de Nederlanders Jelle Klaasen (PDC-12) en Jan Dekker (PDC-48).

.

bron: Belga