Mexicaanse drugsdealers produceren nu ook zelf fentanyl

Mexicaanse drughandelaars zijn begonnen met eigen laboratoria te bouwen om fentanyl te produceren. Fentanyl is een extreem krachtig synthetisch opiaat. Dat zegt de minister van Justitie van de VS. “Eerst kwam fentanyl uit China”, zei minister Jeff Sessions, na een bilaterale ontmoeting tussen de VS en Mexico, over criminele organisaties die grensoverschrijdend tewerkgaan. “Een aanzienlijke hoeveelheid werd naar Mexico gestuurd en kwam via de Mexicaanse grens de VS binnen.”
“Maar nu zien we ook de eerste chemische beginselen in Mexico en laboratoria voor de productie zijn zich er beginnen te ontwikkelen. Bijgevolg is een van de prioriteiten waar ik wil dat we op focussen dat we dit probleem bij de wortel uitroeien. We moeten die laboratoria zeer fors blijven aanpakken en ervoor zorgen dat dit geen groot probleem in de toekomst wordt”, zei Sessions.
Fentanyl, dat 50 keer krachtiger is dan heroïne en veel goedkoper om te produceren, is een groeiende doodsoorzaak in de VS. In 2016 kwamen daardoor 64.000 personen om het leven.

Bron: Belga