Jupiler Pro League – Moeskroen boekt tegen zwak KV Oostende eerste zege sinds 23 september

Jupiler Pro League - Moeskroen boekt tegen zwak KV Oostende eerste zege sinds 23 september

Excel Moeskroen heeft vrijdagavond de negentiende speeldag in de Jupiler Pro League ingezet met een 1-0 thuisoverwinning tegen KV Oostende. Selim Amallah scoorde het enige doelpunt in een slaapverwekkende partij. Pas halverwege de tweede wedstrijd kwam de partij op gang onder impuls van een betere thuisploeg. Oostende-doelman pareerde de schoten van Bolingi en Amallah, maar werd even later in de steek gelaten door zijn verdediging. Ramin Rezaeian speelde te kort terug, Amallah (71.) profiteerde van het geschenk en brak de ban. Het slotoffensiefje van de kustploeg leverde niets meer op.
Amallah bezorgde Moeskroen na een treurige 4 op 24 zo zijn eerste overwinning sinds 23 september. “Les Hurlus” bezetten met 23 punten de tiende stek. KV Oostende blijft met 1 op 9 achter en is twaalfde met 19 punten.
Zaterdag (18u00) kan AA Gent zijn positie in de top zes verstevigen, maar dan moeten de Buffalo’s wel winnen op het veld van Standard. De troepen van Yves Vanderhaeghe zullen er ook op gebrand zijn om zich te herpakken na de makke prestatie tegen KV Kortrijk in de kwartfinales van de Croky Cup (4-1). STVV staat ook nog steeds in de top zes, maar moet na een 4 op 18 voor zijn zesde plaats vrezen. De Kanaries krijgen op bezoek bij rode lantaarn Eupen (20u00) een uitgelezen kans om hun eerste zege sinds 26 oktober te boeken. Op hetzelfde moment starten Kortrijk en KV Mechelen aan hun partij in het Guldensporenstadion. Onder coaches Glenn De Boeck en Aleksandar Jankovic rechtten beide clubs na een matige seizoensstart opnieuw de rug. Wie gaat door op dat elan? De Wasico tussen Lokeren en Waasland-Beveren sluit de zaterdagavond (20u30) af.
Het zwaartepunt van de negentiende speeldag ligt op zondag. Club Brugge ontvangt landskampioen RSC Anderlecht in het Jan Breydelstadion (14u30). De competitieleider is voorlopig nog foutloos in eigen huis en kan paars-wit al op 17 punten achterstand zetten. Anderlecht kan mits een zege opnieuw spanning in de competitie brengen. Ook het duel tussen Sporting Charleroi en KRC Genk (18u00), nog steeds met interim-coach Jos Daerden aan het roer, voorspelt een boeiend verloop. Zulte Waregem en Antwerp (20u00) maken een einde aan een veelbelovende voetbalzondag.

bron: Belga

Ladbrokes promotiecode