Geen zin in Kerst? Deze tips brengen heil

Waar kerst als kind vooral draait om cadeaus, sneeuwwandelingen en de zelfgemaakte kroketten van je oma, krijgt Kerstmis in je volwassen leven een heel andere betekenis. Plots is er kerststress, kamp je met kerstkaters of kerstindigestie. Herkenbaar? Houd dan de volgende tips in het achterhoofd.
door
Mare
Leestijd 1 min.

1. Vergeet je ideaalbeelden...

Perfectionisme is wellicht de grootste stoorzender op kerst. Niet alleen de pakjes moeten perfect zijn, ook de tafeldecoratie, het menu en je outfit moeten beantwoorden aan een door Instagram opgelegd schoonheidsideaal. Onze raad? Ban alle sociale media en vergéét perfectie. Laat de kleuren dus gezellig clashen, maak wat je zelf het lekkerste vindt en trek je van al de rest niets aan.

2. Maar vergeet je gasten niet

Als we de media moeten geloven, dan draait kerst vooral rond de boom, het diner en de cadeaus. Niet is minder waar: je kan kerst ook vieren in een huiskamer zonder boom, met kerststolp of kaarslicht. Het enige wat je niet kan missen, zijn je gasten. Leg daar dus de focus op, in plaats van je druk te maken om onbelangrijke details.

3. Wees gematigd

Dat geldt voor je politieke standpunten en je decolleté, maar net zo goed over de hoeveelheid eten die je naar binnenspeelt. Niemand verplicht je om drie desserts te eten en we durven er goud om te verwedden dat je lichaam je de volgende dag heel dankbaar is.