Grootste gevaar op wateroverlast geweken in West-Vlaanderen

Grootste gevaar op wateroverlast geweken in West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen is het gevaar op overstromingen grotendeels geweken, al is er op sommige plaatsen wel nog hinder. Dat blijkt uit een rondvraag vanochtend. De combinatie van smeltwater en hevige regenval heeft vooral in het zuiden van de provincie voor wat wateroverlast gezorgd. Toen het rond 22 uur stopte met regenen, raakte de situatie snel onder controle.

In de zone Fluvia, dat is Zuid-West-Vlaanderen, kreeg de brandweer een 50-tal oproepen te verwerken. Her en der dreigden wat woningen onder te lopen en er moesten ook kelders leeggepompt worden. Vooral in het westen van de zone, zoals in Menen en Ledegem, nabij de Heulebeek, kreeg de brandweer wat oproepen te verwerken. Er zijn ook enkele kleinere landelijke wegen een tijdlang afgesloten, zoals in Wevelgem. Ook de afrit Geluwe-Menen van de A19 stond een tijdje onder water gisterenavond.

In Dadizele, deelgemeente van Moorslede, zijn er nog problemen. “De Moorsledestraat staat blank, maar gevaar voor de woningen is er nog niet en de vooruitzichten zijn positief. We hebben wel het nodige preventieve werk gedaan en zandzakjes laten aanrukken”, aldus burgemeester van Moorslede Ward Vergote.

Vorig jaar stond de dorpskern van Dadizele volledig blank, dus de gemeente wou een dergelijk scenario vermijden. Ook in de regio rond Roeselare waren er wat problemen. Zo nam ook Staden de nodige voorzorgsmaatregelen en moesten er in de ruime regio enkele kelders worden leeggepompt, maar tot kritieke situaties kwam het niet. Ook hier is de situatie beginnen normaliseren doorheen de nacht.

bron: Belga