Weerbericht – Nieuwe lading regen en buien op komst

Regen, voorafgegaan door smeltende sneeuw of sneeuw trekt woensdagmorgen van west naar oost over het land. Daarna is het even droog, maar al snel komt een nieuw pakket regen en buien aanwaaien met een stevige wind met soms stoten tot 75 km/u. Het wordt wel zachter met maxima van 4 tot 8 graden. Woensdagnacht krijgen we nog meer regen en buien en die buien krijgen in het binnenland en in de Ardennen opnieuw een winters karakter. Dat meldt het KMI. Donderdag verwachten we regelmatig buien die af en toe een winters karakter aannemen. In Hoog-België valt de neerslag onder de vorm van sneeuw. Een lokale donderslag is niet uitgesloten. De maxima liggen net boven het vriespunt in de Ardennen en schommelen rond +4 of +5 graden elders. Er blijft veel wind staan. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig met rukwinden tot 65 km/u.
Vrijdag verandert er weinig aan het weerbeeld, met nog steeds buien van regen, smeltende sneeuw of stofhagel in Laag- en Midden-België en enkele sneeuwbuien in de Ardennen. Maximumtemperaturen rond +5 graden in het centrum bij een matige west- tot noordwestenwind. Aan de kust is de wind matig tot vrij krachtig.
Tijdens het weekend blijft de kans op buien bestaan, maar verwachten we langere droge perioden. De buien zullen minder talrijk en minder actief zijn, uitgezonderd voor de gebieden nabij de Nederlandse en Duitse grens. Enkele sneeuwbuien blijven mogelijk in de Ardennen. De maxima schommelen rond 5 graden in Brussel.

bron: Belga