Croky Cup - Racing Genk na strafschoppen voorbij Waasland-Beveren naar halve finales

Racing Genk heeft zich woensdag in zijn eerste wedstrijd onder interim-coach Jos Daerden geplaatst voor de halve finales van de Croky Cup. Het had wel strafschoppen nodig tegen Waasland-Beveren. Na 90 minuten stond het 3-3, na 120 nog altijd. Genk deed het in de penalty's met 4-2 beter. Ruslan Malinovskyi draaide de bal na tien minuten hoog in doel en bracht Genk meteen op voorsprong. Drie minuten later stond het zelfs al 2-0 toen Leandro Trossard maar hoefde binnen te schuiven na dom balverlies van Victorien Angban. Een dominant Genk leek over Waasland-Beveren te gaan walsen, maar het draaide anders uit.

De eerste aanval van Waasland-Beveren was meteen goed voor een doelpunt, zij het een Genkse owngoal. Bojan Nastic kopte de bal richting zijn eigen doelman Danny Vukovic (22.), die hem nog aanraakte en het doelpunt op zijn naam kreeg. Met een lobje zorgde Ryota Morioka (45.) nog voor rust voor de gelijkmaker.

In een modderpoel waarin de bal nauwelijks nog rolde, leek het lang op verlengingen af te stevenen, maar de laatste minuten zorgden nog voor spektakel. Eerst was er het tweede geel voor Waasland-Beveren-verdediger Rudy Camacho (90.) na een tackle, kort nadien leek Ruslan Malinovskyi de wedstrijd beslist te hebben met een krullend schot (90+2.). Waasland-Beveren weerde zich echter en via een knal van Olivier Myny (90+6.) werden het alsnog verlengingen.

Hoewel Waasland-Beveren het met tien man moest doen in de verlengingen, was het minstens de evenknie van Genk. Tot doelpunten kwam het niet, en er volgden dus strafschoppen. Zowel Olivier Myny als Victorien Angban misten hun penalty voor Waasland-Beveren, terwijl bij Genk Marcus Ingvartsen, Alejandro Pozuelo, Siebe Schrijvers en Ruslan Malinovskyi allen scoorden.