We googelden vooral naar Temptation en Tinder

We googelden vooral naar Temptation en Tinder
Foto SBS

De Vlamingen gingen dit jaar via Google vooral op zoek naar informatie over Tinder, Donald Trump en Temptation Island. Uit het jaaroverzicht van Google blijkt ook dat het ‘Slimste Mens ter Wereld’-effect allesbehalve een fabeltje is.

Vroeger, voor de opkomst van het wereldwijde web, moest je op café gaan om te weten wat er speelde in je omgeving. Nu volstaat het Google te raadplegen om te ontdekken wat de mensen bezighoudt. En het afgelopen jaar waren dat vooral de sociale media en de smartphone, blijkt uit cijfers van de zoekmachine. Ook reality-tv ging met veel aandacht lopen, net zoals de politieke publiekstrekkers Donald Trump en Emmanuel Macron.

Technologie neemt over

Termen in verband met technologie domineren de top 15 van trending zoekopdrachten in 2017. Dat zijn de opdrachten die het sterkst gestegen zijn in vergelijking met 2016. Facebook, de iPhone 8 en de iPhone X staan respectievelijk op plaats 1, 4 en 13. Daarnaast zijn er ook opvallende goede scores voor de liedjeswedstrijd Eurovision en het televisieprogramma ‘Temptation Island’. Zij nemen plaats 2 en 4 in.

Nieuwsgierige Belgen die aan Google vroegen ‘Hoe werkt …?’, deden dat vooral voor de apps op hun smartphone. Tinder, Instagram, WhatsApp, Spotify, Snapchat en Twitter staan allemaal in de top tien.

Meest gegoogelde mens ter wereld

Google is al jaren de go to-website om meer te weten komen over een bepaalde persoon. Zo blijkt dat Vlaanderen het afgelopen jaar vooral geïnteresseerd werd in Dalilla Hermans. De schrijfster en columniste was dit seizoen de langstzittende kandidaat in de quiz ‘De Slimste Mens ter Wereld’. En enkele van haar tegenspelers volgen haar op de voet. Zo halen ook Magali Rodriguez Garcia, Heidi Van Tielen, Bill Barberis en Goedele Wachters de top tien.

De Vlaming zocht over de grenzen heen vooral naar Donald Trump, Emmanuel Macron, Carles Puigdemont en Kevin Spacey. Harvey Weinstein, de oorzaak achter de metoo-hashtag, belandt op de achtste plaats.