Passagiers moeten nog nachtje op Brussels Airport doorbrengen

Passagiers moeten nog nachtje op Brussels Airport doorbrengen

Op de luchthaven Brussels Airport normaliseert de situatie stilaan, maar toch zullen er nog passagiers van wie de vlucht werd geannuleerd of vertraging opliep de nacht op de luchthaven moeten doorbrengen. Woordvoerster Florence Muls verduidelijkt dat er 600 slaapplaatsen beschikbaar worden gehouden. “Maar we weten niet hoeveel mensen er effectief in de terminal zullen blijven”, preciseert ze. Deze middag waren er in Zaventem meer dan 250 vluchten vertraagd en 60 geannuleerd, nog een gevolg van het feit dat gisteren als gevolg van het winterweer zowat de helft van de vluchten moest worden geannuleerd.

“Heel wat toestellen moeten nu nog ijsvrij worden gemaakt, wat vertragingen veroorzaakt. Maar stilaan keren we terug naar een meer normale situatie”, bevestigt de woordvoerster. Aan de passagiers wordt geduld gevraagd.

Sommigen van hen zullen vandaag nog de nacht moeten doorbrengen op de luchthaven. Brussels Airport voorziet in 600 slaapplaatsen en een warme maaltijd voor de gestrande reizigers. De woordvoerster kan nog niet inschatten hoeveel mensen daar gebruik van zullen maken. “Velen zien hun vlucht herschikt. We hopen op niet te veel mensen”.

Ook luchtvaartmaatschappijen zelf zoeken oplossingen voor hun klanten. De veldbedden in de luchthaven zijn bestemd voor mensen die geen andere optie hebben. Brussels Airport raadt de reizigers alvast aan om zich op voorhand te informeren over de status van hun vlucht en niet naar de luchthaven te komen als die vlucht geannuleerd is, maar contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

bron: Belga