Nieuwe klacht tegen Roger Vangheluwe, advocaat overweegt klacht wegens laster

Nieuwe klacht tegen Roger Vangheluwe

Er is een nieuwe klacht voor seksueel misbruik ingediend tegen de voormalige bisschop van Brugge Roger Vangheluwe. Een man van 36 beweert in het tijdschrift ‘Dag Allemaal’ dat hij als kind acht jaar lang verhuurd werd, vooral aan geestelijken. Eén keer was de voormalige bisschop van Brugge volgens hem de klant. De advocaat van Roger Vangheluwe overweegt van zijn kant om een klacht in te dienen wegens laster en eerroof. “Dat zal de enige manier zijn om deze fantasten te doen stoppen”, klinkt het. Michael, zoals de man heet, is een 36-jarige man die al zestien jaar afwisselend in de psychiatrie en de gevangenis verblijft en een verleden van verslaving en criminaliteit meezeult. In het weekblad zegt hij dat hij vanaf zijn vijfde misbruikt werd. Een man, over wie hij verder vaag blijft, zou hem en zijn oudere broer verhuurd hebben aan geestelijken, onder meer aan een voormalige pastoor van Bavegem, die tweemaal veroordeeld werd voor pedofilie, en aan een pastoor van Sint-Lievens-Houtem. Roger Vangheluwe zou hem één keer hebben misbruikt, tijdens een gedwongen orgie met verschillende geestelijken in een villa.

Meester Van Cauter, de advocaat van Roger Vangheluwe, bevestigt het bestaan van de nieuwe klacht maar overweegt zelf een klacht wegens laster en eerroof.

“Dat zal het enige zijn dat zal helpen tegen deze fantasten”, zegt de advocaat. “We zitten echt opnieuw in een X-en verhaal en hoe meer tijd verstrijkt, hoe fantastischer hun verhalen zijn. Het erge is dat deze mensen steeds opnieuw een forum krijgen. Het zal pas stoppen als één van hen veroordeeld wordt voor laster, vrees ik.”

bron: Belga