Guardiola is optimistisch over Kompany: “Het is misschien minder erg dan we verwachten”

Guardiola is optimistisch over Kompany:
Guardiola is optimistisch over Kompany: "Het is misschien minder erg dan we verwachten"

Manchester City-coach Pep Guardiola heeft vandaag, een dag voor de competitiewedstrijd bij Swansea City, de pers toegesproken. De Catalaan kwam ook terug op de nieuwe blessure van Vincent Kompany. Kompany werd tijdens de rust van de gewonnen Manchester Derby op Old Trafford (1-2) vervangen. “Het zou wel eens minder erg kunnen zijn dan we verwachten”, bleef Guardiola hoopvol. “Ik denk dat de blessure van Vincent wel eens zou kunnen meevallen”, stak Guardiola van wal. “Het is misschien minder erg dan we zouden denken. We hopen op korte termijn op hem te kunnen rekenen, maar dat weten we niet zeker. Hij mist zeker de partij bij Swansea.” Guardiola wilde niet zeggen waar Kompany geblesseerd was geraakt. Het enige dat hij kwijt wou, was dat het een “spierblessure” betrof.

Guardiola kwam ook nog eens terug op de hetze na de partij van zondag. Onder meer Manchester United-coach José Mourinho en spits Romelu Lukaku zouden toen in de clinch zijn gegaan met enkele City-spelers. Mikel Arteta, de assistent van Guardiola, zou er zelfs een scheur in de wenkbrauw aan hebben overgegaan. “Het enige dat ik hier over wil zeggen is dat we zeker niet te hard gevierd hebben”, was Pep duidelijk.

“We waren gewoon blij, hetgeen logisch is na zo’n belangrijke zege in een derby”, klonk het. “Er is niets uitzonderlijks gebeurd en we hebben altijd respect gehad voor de tegenstander. Of het tumult onze prestatie overschaduwd heeft? Dat denk ik niet. We hebben uitstekend gespeeld en ik weet dat iedereen dat gezien heeft.”

Bron: Belga