Croky Cup - Standard schakelt Oostende uit

Standard is dinsdag in de kwartfinales van de Croky Cup met 2-3 gaan winnen op het veld van Oostende. De geschorste Ricardo Sa Pinto zat zelfs niet in de tribune en zag op televisie hoe zijn jongens zich voor de halve finales plaatsten. Oostende kwam als eerste op voorsprong toen Richairo Zivkovic (18.) een mooie doorsteekpass van Sébastien Siani binnen schoof. Tien minuten voor de rust won Orlando Sa het in de lucht van zijn verdediger en kopte hij de gelijkmaker voorbij Mike Vanhamel. Met een pracht van een schot vanop de rand van de zestien zorgde Razvan Marin (48.) net na de rust voor de 1-2.

Standard leek na zijn tweede doelpunt vlot de controle te behouden, Oostende werd goed vastgezet en vond geen oplossingen meer. Met een plaatsbal in het hoekje telde Renaud Emond (84.) Oostende helemaal uit. Toch kwam de kustploeg diep in de blessuretijd via de ingevallen Zinho Gano nog met de aansluitingstreffer (90+4.).

Eerder op de avond plaatste ook Kortrijk zich al voor de halve finales met een ruime 4-1 overwinning tegen Gent. Woensdag volgen nog Genk tegen Waasland-Beveren en Club tegen Charleroi, meteen daarna volgt ook de loting voor de halve finales.