Croky Cup - KV Kortijk verkoopt AA Gent een stevige pandoering

Yves Vanderhaeghe heeft met AA Gent een pijnlijke 4-1 nederlaag geleden in de kwartfinales van de Croky Cup bij zijn ex-club Kortrijk. De kwartfinales worden in één keer afgewerkt, dus is Gent uitgeschakeld. Thomas Foket stond voor het eerst sinds zijn hartoperatie weer in de basis. De Kortrijkzanen kwamen al na zes minuten op voorsprong, toen Lucas Rougeaux een hoekschop binnen kopte. Lang moest Gent niet wachten op de gelijkmaker. Een minuut na het openingsdoelpunt knalde Mamadou Sylla de rebound binnen na een vrije trap die op de lat beland was. Kortrijk legde de wedstrijd nog voor de rust in de beslissende plooi door nog twee keer te scoren. Eerst tikte Idir Ouali (25.) een voorzet van Stijn De Smet binnen, daarna maakte Abdul Ajagun (41.) een parel van een doelpunt met een bal vanop de slof.

Een kwartier voor tijd dikte de ingevallen Jovan Stojanovic nog aan tot 4-1 op aangeven van Ajagun. Kortrijk is zo de eerste halvefinalist. Oostende neemt het dinsdagavond nog op tegen Standard, woensdag is er Genk tegen Waasland-Beveren en de topper tussen Club Brugge en Charleroi. Daarna wordt de loting voor de halve finales uitgevoerd.