Dit zijn de nieuwe trendy reisbestemmingen voor 2018

Het verhuurplatform Airbnb is op zoek gegaan naar minder bekende bestemmingen die steeds meer in trek zijn. De topbestemming voor 2018 ligt in Zuid-Korea.

Wat zijn de meest populaire toeristische bestemmingen van de toekomst? Met die vraag in het achterhoofd dook Airbnb in zijn reservatiegegevens. De locatie die op dit moment de opvallendste stijging laat optekenen, is Gangneung in Zuid-Korea. Het aantal boekingen is er maar liefst vertwintigvoudigd. Niet verwonderlijk, aangezien de Olympische Winterspelen er begin 2018 plaatsvinden.

Nochtans is Gangneung ook een populaire zomerbestemming voor Zuid-Koreanen, met zijn zandstranden en idyllisch meer. Een gigantisch hotel in de vorm van een cruiseschip kijkt uit over de stad, zodat het lijkt alsof er een boot gestrand is op een heuvel (foto boven).

Volgens een plaatselijk gezegde kan je in Gangneung de zonsondergang vijf keer zien: één keer rechtstreeks, één keer weerspiegeld in de zee, één keer in het meer, één keer in je glas wijn en één keer in de ogen van je geliefde.

Kuststad

De lijst van bestemmingen waar in 2018 geen Winterspelen georganiseerd worden, wordt aangevoerd door Bournemouth. De Engelse kuststad pronkt met een 9 kilometer lang strand en is erg populair bij Britse zonnekloppers en fuifnummers. Een bekende attractie is de Bournemouth Eye, een heteluchtballon van waaruit je een mooi zicht hebt op de regio (foto onder).

Wikimedia / Lolol12

Bournemouth wordt op respectabele afstand gevolgd door het Canadese Edmonton, dat wel vaker getipt wordt als een van de nieuwe hippe plekken waar je geweest moet zijn. In 2018 opent er het enorme Royal Alberta Museum, waar je onder andere de geschiedenis van de regio beter leert kennen. Edmonton is tevens een toegangspoort naar de Canadese Rocky Mountains.