Sneeuw zorgt voor storingen bij MIVB, Brusselse tunnels afgesloten

Sneeuw zorgt voor storingen bij MIVB

Vanwege problemen ten gevolge van gladheid aan de uitritten zijn alle Brusselse tunnels afgesloten voor het verkeer. Dat heeft Brussel Mobiliteit op Twitter gemeld. Ook de buslijnen in Brussel ondervinden zware hinder. In Gent staakt afvalintercommunale Ivago dan weer de huisvuilophalingen. De sneeuwval stuurt maandagochtend ook het openbaar vervoer in Brussel in de war. Zestien van de 50 buslijnen rijden voorlopig niet, zegt de woordvoerder. Op andere lijnen zijn er onderbrekingen en omleidingen. Ook het tramverkeer ondervindt hinder door voertuigen die stilstaan op de sporen.

“Zestien buslijnen rijden voorlopig niet”, zegt woordvoerder Guy Sablon. De overige buslijnen rijden wel, maar er zijn lokaal omleidingen of beperkingen. Ook het tramverkeer is verstoord. “Omdat de trams geblokkeerd zijn door andere voertuigen die in de problemen zijn gekomen en op de sporen staan.”

Via Twitter meldt de MIVB bijvoorbeeld dat de buslijnen 12, 13, 14, 17, 21, 22, 29, 43, 53, 60, 72, 75, 76, 77, 80 en 98 niet rijden. Buslijn 71 is beperkt tot Flagey in de richting van het centrum. Buslijn 47 wordt omgeleid tussen Militair Hospitaal en station Vilvoorde. Buslijn 20 heeft een omleiding tussen Hunderenveld en Schweitzer en bus 66 is onderbroken tussen Flagey en Ambiorix.

Bij afvalintercommunale Ivago, actief in Gent en Destelbergen, worden alle huisvuilophalingen door de sneeuwval stilgelegd. Ophaalwagens die aan hun ronde bezig waren, keren terug naar hun stelplaats. Dat meldt woordvoerder Koen Van Caimere.

bron: Belga