Ook De Lijn verwacht moeilijke avondspits door winterweer

Ook De Lijn verwacht moeilijke avondspits door winterweer

Door het winterweer is de dienstverlening van de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn deze namiddag omstreeks 15.30 uur in alle provincies verstoord. De Lijn waarschuwt alvast dat het ook voor de openbaarvervoermaatschappij een moeilijke avondspits zal worden. Hoewel de dienstverlening in alle provincies is verstoord, is er wel beterschap in het oosten van Vlaams-Brabant en het zuiden van Limburg. In de andere delen van die twee provincies is er wel nog zware hinder.

De hinder blijft wel erg groot in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen. “De sneeuw en het drukke wegverkeer zorgen ervoor dat reizigers nog steeds rekening moeten houden met vertragingen die kunnen oplopen tot een half uur en meer”, aldus De Lijn. “Vooral aan bruggen en hellingen hebben de bussen het moeilijk.”

De Lijn waarschuwt dat de situatie op het terrein snel verandert als er nieuwe sneeuw valt. “Onze verkeersleiding volgt alles nauwgezet op”, klinkt het.

De openbaarvervoermaatschappij merkt nog op dat de eigen bussen zijn uitgerust met M+S-banden, voor modder en sneeuw. “Deze banden geven meer grip in winterse omstandigheden. Daarnaast staat in elke provincie een wintercoördinator in contact met de strooidiensten om problemen te signaleren”, aldus De Lijn.

bron: Belga