Explosie Manhattan: “Dit was een mislukte terreuraanslag” (burgemeester)

Explosie Manhattan:
Explosie Manhattan: "Dit was een mislukte terreuraanslag" (burgemeester)

Burgemeester van New York Bill de Blasio heeft tijdens een persmoment bevestigd dat de explosie van deze morgen aan het busstation Port Authority een mislukte aanslag was. “Gelukkig is het ultieme doel van de dader mislukt, en waren de hulpdiensten snel aanwezig”, aldus de burgemeester. Politiechef James O’Neill bevestigt dat een 27-jarige man om 07.20 uur (plaatselijke tijd) een geïmproviseerd explosief liet afgaan in de metrogang aan het busstation. Het ging om een explosief dat leek op een pijpbom, dat hij aan zijn lichaam had bevestigd.

De man werd opgepakt en naar het ziekenhuis gebracht. Hij liep verwondingen op aan zijn handen en buik. Drie mensen in de buurt van de dader liepen lichte verwondingen op. Ze meldden zichzelf met oorsuizingen en hoofdpijn in het ziekenhuis, klinkt het.

Burgemeester de Blasio laat nog weten dat er geen aanwijzingen zijn dat er nog incidenten of terroristische activiteiten aan de gang zijn. De komende dagen zal de politieaanwezigheid in de stad verhoogd worden.

Bron: Belga