Europa League: Mertens en Napoli treffen Leipzig, Carrasco trekt naar Kopenhagen

Europa League: Mertens en Napoli treffen Leipzig
Europa League: Mertens en Napoli treffen Leipzig

Dries Mertens en Napoli hebben vandaag tijdens de loting voor de zestiende finales van de Europa League een taaie tegenstander getroffen. De Napolitanen ontmoeten RB Leipzig, net als hen afkomstig uit de Champions League. Yannick Carrasco en Atlético Madrid mogen zich opmaken voor een reis naar Kopenhagen, terwijl Timothy Castagne met Atalanta Bergamo een topaffiche tegen Borussia Dortmund voorgeschoteld kreeg. Net als Napoli beëindigde RB Leipzig zijn Champions League-campagne als derde, waardoor het terechtkwam in het vangnet van de Europa League. De Duitsers zijn in de Bundesliga opnieuw uitstekend bezig en staan tweede, achter het ongenaakbare Bayern. Ook Napoli staat tweede in Italië, na het verrassende Inter.

Voor Yannick Carrasco en Atlético Madrid kwam de Deense kampioen FC Kopenhagen uit de bus als tegenstander. Lazio Roma en Jordan Lukaku treffen het Roemeense Steaua Boekarest, terwijl Real Sociedad en Adnan Januzaj de Oostenrijkse kampioen Salzburg ontmoeten. Dedryck Boyata en Celtic, die Anderlecht als derde afhielden in groep B in de Champions League, moeten het opnemen tegen het altijd gevaarlijke Zenit. Viktor Klonaridis en AEK Athene kregen met het Oekraïense Dinamo Kiev eveneens een taaie brok voorgeschoteld.

Timothy Castagne ten slotte staat met Atalanta voor een duel met de Duitse topclub Borussia Dortmund, dat zondag nog haar coach Peter Bosz de laan uitstuurde. De Borussen kennen een dramatisch najaar en konden niet meer winnen sinds 30 september. In de Champions League volstonden twee puntjes om door te stoten naar de Europa League.

Bron: Belga