Nieuwe sneeuwval belooft weinig goeds voor de avondspits

Nieuwe sneeuwval belooft weinig goeds voor de avondspits
Belga / D. Waem

Als het kan, vermijd dan van nu de komende uren de deur uit te gaan. Nieuwe sneeuwval kan voor heel wat moeilijkheden zorgen tijdens de avondspits.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verwacht een moeilijke avondspits door het winterweer. “AWV en het Verkeerscentrum raden aan om vandaag niet meer de baan op te gaan indien niet noodzakelijk”, klinkt het. Intussen is al zowat 1.000 ton zout gestrooid.

“Wie toch de baan op moet, vragen we zijn rijstijl aan te passen aan de toestand van de weg. Een aangepaste snelheid en voldoende afstand houden is zeker aangewezen.» Wie zich op de weg begeeft, kan voor de meest actuele situatie terecht op de website van het Vlaams Verkeerscentrum: www.verkeerscentrum.be.

Het agentschap waarschuwt ook nog voor gevaarlijke situaties aan hellingen van snelwegen, zoals op- en afritten en viaducten. “Op een aantal plaatsen geraakt het verkeer moeizaam of zelfs helemaal niet de hellingen op. We roepen bestuurders op om extra voorzichtig te zijn en tijdig hun snelheid aan te passen bij het nemen van een afrit”, luidt het.

Half uur wachten op de bus

Door het winterweer is ook de dienstverlening van De Lijn in alle provincies verstoord. De vervoersmaatschappij waarschuwt alvast dat het voor de voertuigen een moeilijke avondspits zal worden.

Hoewel de dienstverlening in alle provincies is verstoord, is er wel beterschap in het oosten van Vlaams-Brabant en het zuiden van Limburg. De hinder blijft wel erg groot in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

“De sneeuw en het drukke wegverkeer zorgen ervoor dat reizigers nog steeds rekening moeten houden met vertragingen die kunnen oplopen tot een half uur en meer”, aldus De Lijn. “Vooral aan bruggen en hellingen hebben de bussen het moeilijk.”