Jupiler Pro League – Charleroi verslaat Anderlecht met 1-3 in topper met drie rode kaarten

Jupiler Pro League - Charleroi verslaat Anderlecht met 1-3 in topper met drie rode kaarten

Op de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League is Charleroi zondagavond met 1-3 gaan winnen op het terrein van RSC Anderlecht. De landskampioen beëindigde de topper met negen, na rode kaarten voor Olivier Deschacht en Lukasz Teodorczyk. Bij Charleroi werd Amara Baby van het veld gestuurd door scheidsrechter Lawrence Visser. In de 15e minuut duwde Olivier Deschacht de Iraniër Kaveh Rezaei op de grond in de zestien. Visser legde de bal op de stip en deelde een gele kaart uit. Rezaei (16e) zette de strafschop zelf om. Hij schoot de bal hard in de rechterhoek. Vlak voor het halfuur viel Adrien Trebel uit nadat hij zichzelf geblesseerd had. Hein Vanhaezebrouck stuurde Teodorczyk het veld op. In de 34e minuut eiste Deschacht opnieuw de hoofdrol op. De verdediger mocht met een tweede gele kaart op zak gaan douchen nadat hij zijn voet liet hangen en zo Cristian Benavente ten val bracht. Anderlecht kwam voor de rust nog goed weg toen Rezaei zijn kopbal op de deklat zag uiteenspatten.
Op het uur was de malaise compleet voor Anderlecht. Toen Sven Kums (60e) met een sliding de bal uit zijn eigen strafschopgebied probeerde te werken, belandde die in eigen doel: 0-2 voor de uitploeg. Benavente (74e) duwde Anderlecht nog dieper in de put door na een dribbel de 0-3 voorbij doelman Matz Sels te schieten. Anderlecht kon nog even hopen toen een flaterende Dorian Dessoleil zich de bal liet afsnoepen door Henry Onyekuru (82e). De Nigeriaan kon profiteren en schoot de 1-3 voorbij Nicolas Penneteau. Ook Charleroi moest met zijn tienen voort na een tweede geel voor Baby. Twee minuten later zwaaide Visser alweer met rood. Teodorczyk claimde een penalty, maar kreeg een tweede geel voor een schwalbe. Dodi Lukebakio zette tegen de club die hem aan Charleroi verhuurt nog bijna de 1-4 op het bord. Een verslagen Sels zag het schot op het doelhout uiteenspatten.
Charleroi (2e met 38 punten) doet een gouden zaak in het klassement. De “Carolo’s” blijven tweede, op zes punten van Club Brugge en vergroten hun voorsprong op Anderlecht (3e) tot vier punten.

.

bron: Belga