Israëlische minister van Defensie roept op tot boycot Arabische burgers

De Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft opgeroepen tot de boycot van een Israelisch-Arabisch dorp na protest en gevechten over de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.

“Ik roep de burgers van de Israëlische staat op om te stoppen met er zaken te kopen en diensten van daar te aanvaarden, eenvoudigweg een boycot van Wadi Ara. We moeten hen het gevoel geven dat ze hier niet gewenst zijn”, zei Lieberman zondag op de Israëlische militaire radio.
Zaterdag waren er aanvaringen tussen manifestanten in Wadi Ara en de politie. Sommigen van hen gooiden stenen naar voertuigen. Duizenden Israëlische Arabieren trokken dit weekend de straat op om te protesteren tegen de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als Israëlische hoofdstad.
Arabische parlementsleden in het Israëlische parlement hebben Liebermans verklaringen al veroordeeld. “Oproepen om burgers te boycotten vanwege hun origine en religie doen denken aan de donkerste tijden in de menselijke geschiedenis”, zei Ayman Odeh, die aan het hoofd staat van de Arabisch gezinde partijen in de Knesset, in een verklaring. “De gedachte dat zo iemand verantwoordelijk is voor de veiligheid van een staat moet elke gezonde burger zorgen baren.”

bron: Belga