Honderdtal brandweerinterventies en tijdelijke sluiting van tunnels in Brussel

De brandweer van Brussel heeft zondag een honderdtal kleinere interventies gedaan als gevolg van de regen, smeltende sneeuw en harde wind, zo is zondagavond van woordvoerder Pierre Meys van de brandweer vernomen. De Stefaniatunnel werd gesloten wegens waterschade, meldde de politie van de zone Brussel-Elsene. De brandweer was zondagavond in de weer met een stabiliteitsprobleem aan het reuzenrad op Winterpret in het centrum van de stad. Marina Bresciani, woordvoerder van Brussels Major Events, zei dat bij felle wind het reuzenrad altijd stilgelegd wordt. Ze voegde eraan toe dat de toestand onder controle was.
De politie sloot de Bisschopsstraat voor het verkeer omdat panelen op een werf naar beneden dreigden te vallen. De MIVB voegde eraan toe dat de politie de bussen aan de halte Brussel-Centraal beperkte en de chauffeurs verbood door te rijden naar halte De Brouckère omdat er te veel water liep over de wegen.
De Georges Henri-tunnel werd rond 17 uur gesloten, eerste in de ene richting en dan in de andere, omdat hij ondergelopen was. Rond 18 uur ging de tunnel weer open.
Ter Kamerenbos, de parken en kerkhoven van de stad Brussel gingen ’s middags al dicht.

bron: Belga