Handel in futures bitcoin van start

De handel in bitcoin-futures zal zondagavond van start gaan op de beurs in de Amerikaanse stad Chicago. Door de futures zal ook een plotse waardedaling van de bitcoin beleggers geld kunnen opleveren. De Amerikaanse toezichthouder CFTC had vorige week vrijdag het licht op groen gezet voor die futures. De in Chicago gevestigde beurs CBOE (Chicago Board Options Exchange) zal ze zondagavond in omloop brengen. Een week later zal ook de grotere Chicago Mercantile Exchange Group (CME) volgen. Ook in Japan wordt intussen de invoering van futures op bitcoins overwogen.
Met de instelling van die futures, worden de bitcoins meer mainstream gemaakt. Futures maken het mogelijk om te speculeren op een koerswijziging van de fel gehypte munt, waardoor ook geld te verdienen valt met een waardevermindering ervan.
Sinds begin december is de waarde van de bitcoin bijna verdubbeld. De afgelopen dagen werden wel scherpe schommelingen genoteerd. Op vrijdag verloor de munt bijna een vijfde van zijn waarde, terwijl hij in de 48 uur daarvoor bijna 40 procent won.

bron: Belga