Ferry met 300 inzittenden vastgelopen in haven van Calais

Een ferry met 300 passagiers aan boord is zondag vastgelopen in de Franse haven van Calais. Daarbij vielen geen gewonden maar het verkeer op zee is wel verstoord, zo is vernomen uit officiële bron. “De boot ligt stabiel, de bemanning bekijkt momenteel hoe de boot opnieuw aan het varen te krijgen”, aldus de prefectuur van Pas-de-Calais. Op zee waait er momenteel een wind met een snelheid van 90 à 110 km per uur.
Volgens de prefectuur zijn aan boord van de “Pride of Kent” van P&O 316 mensen, waaronder 208 passagiers. De boot was onderweg naar Dover in Groot-Britannië.
De ferry zou een brug hebben geraakt bij het uitvaren van de haven rond de middag. “De boot werd naar de andere kant van de haven geduwd”, legde een woordvoerder van het bedrijf uit. Twee sleepboten proberen het voertuig momenteel los te trekken, maar dat lukt maar moeilijk.
De haven van Calais is een van de grootste van Europa voor het vervoer van passagiers en is de belangrijkste voor het transport van het vasteland naar Groot-Brittannië.
Meer dan negen miljoen reizigers staken in 2016 via de haven het Kanaal over.

Bron: Belga