Druivencross – “Ik wilde eigenlijk wat langer wachten”

Druivencross - "Ik wilde eigenlijk wat langer wachten"

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft zijn zeventiende overwinning van het seizoen beet. De Nederlander pakte voor het derde jaar op rij de bloemen in Overijse nadat hij al in de eerste ronde was weggereden. “Ik wilde nochtans tot halfweg koers wachten.” “Dit zijn toch de crossen waarvoor je het doet, waarvoor je traint”, stak de Europese kampioen van wal, “in zo’n omstandigheden, op zo’n parcours rijden is echt plezant. Het was eindelijk nog eens een echte cross, een schuifcross, in de modder: ik heb me geamuseerd. Ik had vooraf schrik om koud te krijgen, maar het weer werd beter in de namiddag en ik heb het eigenlijk nooit koud gehad.”
Van der Poel muisde er na amper vijf minuten al vanonder. “En dat was niet het plan”, zei hij, “ik had vooraf gezegd tegen Christoph (Roodhooft, zijn trainer, red) dat ik afwachtend ging koersen tijdens de eerste wedstrijdhelft, maar als je zo’n gat krijgt omdat iemand anders een fout maakt, dan moet je die kans gewoon niet laten liggen. Quinten schoof voor me onderuit en ik had meteen enkele lengtes. Bovendien is het op zo’n parcours ook gemakkelijker om alleen op kop te rijden, want dan kan je altijd je eigen ding doen. Zodra ik dertig seconden had, heb ik mijn tempo wat meer aangepast aan de rest en dan is het zaak om gewoon geen fouten meer te maken. Even maakte ik nog een kleine slipper, maar ik kon gelukkig corrigeren.”
Van der Poel vliegt als een bolide doorheen dit seizoen en rijdt heel wat wedstrijden. Vreest hij geen verval tegen de periode van de kampioenschappen? “Er is momenteel niets dat er op wijst dat ik daarvoor schrik moet hebben. Ik heb nu een goede stage achter de rug, met rust en enkele stevige trainingen. En die werd gevolgd door een mooi crossweekend met twee overwinningen. Komende week kan ik het wat rustiger aan doen en toeleven naar die drukke eindejaarsperiode en wedstrijden. In januari doe ik dan nog eens een stage en zo hoop ik uiteindelijk fris aan de start te staan op het WK.”

bron: Belga