Belgen in het buitenland - Napoli en Mertens vergeten de leiding te nemen in Italië na draw tegen Fiorentina

Napoli is zondag op de zestiende speeldag van de Serie A niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel tegen Fiorentina. Mertens en co verzuimen zo leider Inter voorbij te steken in het klassement. De Napolitanen schrokken na elf minuten, toen Giovanni Simeone de bezoekers uit Florence op voorsprong leek te zetten. De zoon van Atlético Madrid-coach Diego Simeone stond echter randje buitenspel en werd afgefloten. Napoli nam nadien langzaam het heft in handen. Na rust trapte Zielinski tegen de paal en vond Mertens Fiorentina-doelman Sportiello op zijn weg. De Florentijnen, met Cyril Théreau (ex-Charleroi en Anderlecht) in de basis, zwoegden, maar hielden de 0-0 op het bord.

In de stand blijft Napoli hangen op de tweede plaats, op één punt van Inter. Fiorentina is zevende.