Belgen in het buitenland – Liverpool vergeet zege te pakken in Merseyside Derby

Belgen in het buitenland - Liverpool vergeet zege te pakken in Merseyside Derby

Liverpool is er zondag niet in geslaagd de drie punten thuis te houden in de stadsderby tegen Everton. De Reds domineerden de partij maar bleven steken op een 1-1 gelijkspel. Simon Mignolet stond tussen de palen bij de thuisploeg, van Kevin Mirallas was er geen spoor bij de bezoekers. Man-in-vorm Salah wrong zich op slag van rust tussen drie Everton-spelers om de openingstreffer vervolgens mooi in de linkerbovenhoek te krullen. De roodhemden domineerden de partij volledig en Everton kwam totaal niet in het spelbeeld voor. Maar een kwartier voor tijd liep Lovren Calvert-Lewin aan in de bezoekende zestien. De bal ging op de stip en veteraan Rooney vlamde de elfmeter snoeihard tegen de touwen. Liverpool ging in het slot nog vol voor de drie punten. De Reds beëindigden de partij met een balbezitpercentage van liefst 79 procent, maar dat volstond niet voor de zege.
In de stand blijft Liverpool, dat in alle competities samen al tien wedstrijden ongeslagen is, vierde. Everton geeft een vervolg aan de 6/6, die het haalde tegen West Ham en Huddersfield, en klimt naar de tiende stek.
In Schotland leden Dedryck Boyata en Celtic puntenverlies op het veld van Hibernian. De Bhoys kwamen op een dubbele voorsprong na goals van Sinclair (60. en 64.), maar Hibernian kwam in het slot opnieuw langszij dankzij treffers van Ambrose (76.) en Shaw (79.). Celtic blijft ondanks de draw soeverein aan de leiding in de Schotse Premier League. Boyata en co tellen 38 punten, vijf meer dan eerste achtervolgers Rangers en Aberdeen. Celtic heeft bovendien nog een wedstrijd te goed.

bron: Belga