Zomerakkoord: PS vreest voor “zwart begrotingsgat”

Zomerakkoord: PS vreest voor "zwart begrotingsgat"

Het nieuwe akkoord binnen de federale regering over drie dossiers uit het Zomerakkoord zal volgens de PS voor “een zwart begrotingsgat” zorgen. Dat zegt Ahmed Laaouej, de fractieleider van de Franstalige oppositiepartij. Het kernkabinet geraakte het gisteravond eens over de vennootschapsbelasting, de effectentaks, het belastingvrij bijverdienen en het dossier cash-for-cars. “Ik ben verbaasd over de manier waarop de regering werkt”, zegt Laaouej. Hij beschuldigt premier Charles Michel en zijn ministers ervan “het arbeidsrecht uit elkaar te halen” zonder rekening te houden met het sociaal overleg.

Volgens Laaouej houdt de regering geen rekening met de adviezen van de Raad van State of de aanbevelingen van de Europese Commissie. Zo had de Raad kritiek op cash-for-cars en waarschuwt de Commissie ervoor dat België zijn begrotingsafspraken met voeten dreigt te treden. Laaouej citeert een voorspeld tekort van twee miljard euro.

De PS’er waarschuwt voor een “zwart begrotingsgat”. Hij beweert dat de regering sociale dumping in de hand werkt door het belastingvrij bijverdienen mogelijk te maken.

bron: Belga