WB schaatsen Salt Lake City – Denis Yuskov schaatst wereldrecord 1.500 meter

WB schaatsen Salt Lake City - Denis Yuskov schaatst wereldrecord 1.500 meter

Denis Yuskov heeft zaterdag tijdens de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City het wereldrecord op de 1.500 meter verbeterd. De Rus schaatste de afstand in 1:41.02. Dat is twee honderdsten sneller dan het record dat de Amerikaan Shani Davis op 11 december 2009, eveneens in Salt Lake City, op de tabellen zette. Op de 1.100-meter-passage gaf Yuskov nog drie tienden toe op het schema van het wereldrecord. Door een laatste ronde in 27.0 ontfutselde de Rus Davis het record.
Yuskov reed in de tiende en laatste rit tegen de Amerikaan Joey Mantia. In de wedstrijd eindigde de Nederlander Koen Verweij in 1:41.63 als tweede. De derde plaats was voor diens landgenoot Thomas Krol in 1:42.63.
Het is onwaarschijnlijk dat Yuskov in februari kan deelnemen aan de Olympische Winterspelen. In het verleden is hij twee jaar geschorst geweest wegens het gebruik van marihuana. Het Internationale Olympisch Comité (IOC) liet eerder deze week weten dat alleen Russen met een volledig dopingvrij verleden welkom zijn in PyeongChang.

.

bron: Belga