UK Championship snooker – “The Rocket” staat zevende keer in finale

UK Championship snooker - "The Rocket" staat zevende keer in finale

Ronnie O’Sullivan (WS-4) heeft zich zaterdag als eerste voor de finale van het UK Championship geplaatst. In het Barbican Centre van York nam de 42-jarige Engelsman in zijn halve finale met 6-4 de maat van de Schot Stephen Maguire (WS-20). “The Rocket” nam met breaks van 61, 54 en 64 een 4-0 voorsprong. Maguire kwam dankzij breaks van 91, 51 en 129 nog terug tot 4-2 en 5-4, maar breaks van 111 en 63 hielpen O’Sullivan over de streep.
“Maguire kwam sterk terug, ik had geluk dat ik 4-0 voor stond”, reageerde O’Sullivan. “Ik ben blij dat ik het toch nog kon afmaken. Mentaal zit het wel goed. Ik heb deze week niet mijn beste snooker gespeeld en heb er echt voor moeten vechten. Anderzijds is er geen enkele speler die slecht kan spelen en toch winnen, behalve Mark Selby dan. Hij deed het dit toernooi niet zo goed, maar blijft voor mij de absolute nummer een. Hij speelt al jaren op hetzelfde hoog niveau en daar draait het toch om. Voor mij is hij zeker de beste speler van de wereld, maar als ik mijn dagje heb, durf ik hem wel partij geven.”
Zondag staat O’Sullivan voor de zevende keer in de finale van het op één na belangrijkste toernooi van het seizoen. Zijn eerste vijf finales, in 1993, 1997, 2001, 2007 en 2014, won hij ook. Vorig jaar moest hij de titel na een 10-7 nederlaag aan Selby (WS-1) laten. Zondag neemt hij het in een best of 19 op tegen de winnaar van het duel tussen Shaun Murphy (WS-6) en de Welshman Ryan Day (WS-19). Met een zesde zege zou O’Sullivan het record van Steve Davis evenaren. Met een achttiende titel in de Triple Crown (WK, UK en Masters) zou hij dan weer even goed dan als de Schot Stephen Hendry. Wat het aantal rankingtitels betreft is Hendry de enige die nog beter doet dan O’Sullivan. Hendry won er van 1997 tot 2005 36, O’Sullivan zit nu aan 30. Dit seizoen won hij al het English Open en het Shanghai Masters.

.

bron: Belga