Transfer van patiënten naar Delta-ziekenhuis in Oudergem gestart

Zaterdag rond 6.50 uur zijn de eerste patiënten van het Edith Cavell-ziekenhuis in Ukkel overgebracht naar het nieuwe Delta-ziekenhuis in Oudergem. De politie houdt het verkeer op in de straten rond het ziekenhuis. Zaterdag worden 140 patiënten verplaatst vanuit Ukkel. Zondag worden er 80 tot 90 patiënten van het Park Leopold Ziekenhuis in Etterbeek naar Oudegem overgebracht.
Er worden vijf gemedicaliseerde ziekenwagens, twee ziekenwagens met drie couveuses en vijftien gewone ziekenwagens ingezet. De politie staat in voor de escorte van elk konvooi. Telkens rijdt ook nog een voertuig mee met aan boord een dokter en een verpleegster, om snel te kunnen ingrijpen mocht zich een probleem voordoen. Elke patiënt, die op zijn borst een fiche zal dragen met informatie over zijn aandoening en de behandeling, zal bij vertrek en aankomst in het Delta-ziekenhuis gezien worden door een dokter.
De spoeddiensten van Edith Cavell en Park Leopold zijn vanaf zaterdagmorgen gesloten. Wel wordt gedurende gans het weekend een permanentie verzekerd, ook in het Delta-ziekenhuis. Vrouwen die op het punt staan te bevallen, wordt gevraagd vanaf zaterdagmorgen naar de materniteit op de nieuwe Delta-site te komen.

bron: Belga