Tienduizenden mensen nemen afscheid van Johnny Hallyday

Tienduizenden mensen nemen afscheid van Johnny Hallyday
Tienduizenden mensen nemen afscheid van Johnny Hallyday

In Parijs is vandaag een grote afscheidsceremonie voor het Franse rockicoon Johnny Hallyday van start gaan. De begrafenisstoet heeft zich om 12.00 uur in het centrum op gang getrokken. Er zijn naar schatting tienduizenden mensen aanwezig. De begrafenisstoet, die wordt gevolgd door honderden motards, vertrok deze middag aan de Champs-Elysées. Er hebben tienduizenden mensen langs de brede boulevard plaatsgenomen om voor de laatste keer een glimp op te kunnen opvangen van hun idool. Heel wat mensen applaudisseren, maar er worden ook gezamenlijk liedjes gezongen van de overleden Franse ster.

De begrafenisplechtigheid zelf zal plaatsvinden in La Madeleine, een van de bekendste kerken van Parijs. Naast de familieleden van Johnny Hallyday zullen ook heel wat Franse artiesten en politici aanwezig zijn. Ook president Emmanuel Macron zal de kerkdienst bijwonen.

De Franse muziekster Johnny Hallyday was in de nacht van dinsdag op woensdag op 74-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker. Hallyday, die een Belgische vader had en eigenlijk Jean-Philippe Smet heette, was meer dan vijftig jaar lang een van de grootste sterren van de Franse rockscène. Hij verkocht meer dan 100 miljoen platen.

Bron: Belga