Ondersteuning voor ondernemingen die herinvesteren in ecologische vrachtwagens

Ondersteuning voor ondernemingen die herinvesteren in ecologische vrachtwagens

Ondernemingen die een vrachtwagen verkopen, zullen de gerealiseerde meerwaarde ook na 2020 vrijgesteld zien van belastingen, indien ze die herinvesteren in een nieuwe ecologische vrachtwagen. Het kernkabinet heeft deze maatregel gisteren goedgekeurd op aangeven van vicepremier Kris Peeters (CD&V). De bestaande ecologische en veiligheidscriteria voor de belastingvrijstelling houden nog geen rekening met de technologische vernieuwingen die vandaag bestaan. De criteria zullen daarom worden gemoderniseerd. Op die manier zullen herinvesteringen in vrachtwagens die rijden op elektriciteit, gas of zelfs waterstof aangemoedigd worden, zo staat in een mededeling van het kabinet van de vice-eersteminister.

Met het behouden en moderniseren van de vrijstelling gaat de federale regering in op een aanbod van de transportsector om mee te werken aan milieuvriendelijker wegverkeer.

“Deze maatregel is van groot belang voor onze transportondernemingen en voor de vergroening van het wegverkeer”, zegt Kris Peeters in het communiqué. “Heel wat ondernemingen willen graag investeren in groenere vrachtwagens en dit is het duwtje in de rug dat ze nodig hebben. De transportsector heeft erg te lijden onder concurrentie uit Oost-Europa en het is op deze manier dat we de kwaliteit van onze sector kunnen verbeteren en het verschil kunnen maken.”

bron: Belga