Jupiler Pro League - KV Mechelen boekt aan zee eerste uitoverwinning van het seizoen

KV Mechelen heeft zaterdag op de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League een 0-1 zege geboekt op het veld van KV Oostende. Een doelpunt van Mats Rits vlak voor rust volstond voor Malinwa, dat in de stand oprukt naar de dertiende plaats. Voor Oostende komt er een einde aan een reeks van zes competitiewedstrijden zonder nederlaag. In een evenwichtige eerste helft kregen beide teams mogelijkheden. Bjelica en Milic lieten die kansen voor thuisploeg onbenut. Bandé, die deze week zijn deal met Ajax beklonk, haalde na een technisch meesterwerkje fors uit voor de bezoekers, maar stuitte op Dutoit. De ploegen leken met een brilscore de kleedkamers in te gaan tot Mats Rits toch de netten vond. De middenvelder rondde na veertig minuten een voorzet van Matthys af, 0-1.

Na rust bleef het publiek in de Versluys Arena langer op zijn honger zitten. Bovendien viel Tim Matthys even voor het uur uit met een (schijnbaar) zware knieblessure. Oostende slaagde er niet meer in de bezoekers onder druk te zetten. Musona en Rezaian zetten in de toegevoegde tijd Coosemans nog eens aan het werk, maar scoren lukte niet meer voor Oostende.

KV Mechelen springt door de zege in het klassement over Lokeren en Kortrijk naar de dertiende plaats en nadert Oostende, nummer twaalf, tot op één punt.