Jupiler Pro League - Genk komt niet verder dan gelijkspel tegen Eupen, Antwerp klopt Moeskroen

Racing Genk is zaterdag op de achttiende speeldag van de Jupiler Pro League in eigen huis niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen rode lantaarn. Antwerp won tegelijkertijd met 1-0 van Moeskroen. Racing Genk had het in de eerste helft niet makkelijk tegen de dubbele verdedigingsgordel van de Oostkantonners. De Limburgers probeerden geduldig op te bouwen, maar stootten steeds weer op de Eupense afweer. Na 41 minuten was het bij de eerste kans meteen raak. Zhegrova kwam naar binnen en schoot de botsende bal achter een grabbelende Van Crombrugge. Genk kon echter niet lang van de voorsprong genieten. Nauwelijks drie minuten later strafte Luis Garcia defensief geklungel van de thuisploeg af. De Spaanse kapitein van Eupen nam de bal af van een nonchalante Malinovskyi en stifte hem heerlijk over Vukovic in doel.

Na rust volgde hetzelfde spelbeeld. Genk kreeg het slot maar niet van de grendel bij Eupen. Karelis en Pozuelo kregen kansjes, maar Van Crombrugge was attent. Aan de overkant dreigde Ocansey. De grootste kans was in het slot voor Schrijvers, maar ook hij vond de Eupense goalie op zijn weg. Het slotakkoord was voor Aidoo, maar zijn kopbal ging naast. Genk blijft door de puntendeling negende, Eupen schiet met het puntje ook weinig op en is nog steeds laatste.

Op de Bosuil was Moeskroen voor rust de betere ploeg. De Henegouwers zagen een doelpunt van Amallah (terecht) afgekeurd worden voor buitenspel en misten, via Rotariu en Awoniyi, nog twee uitstekende mogelijkheden. De Great Old kon daar weinig tegenoverzetten, maar mocht na twintig minuten wel een penalty claimen. Butez haalde Van Damme neer en mocht blij zijn dat de bal niet op de stip ging.

De Antwerpenaren kwamen na de pauze beter uit de kleedkamers. Ardaiz en Owusu lieten grote kansen onbenut. Moeskroen reageerde opnieuw via Awoniyi, maar het was Antwerp dat de ban brak na 71 minuten. Jelle Van Damme raakte eerst de paal, maar de rebound van Faris Haroun daaropvolgend was raak, 1-0. De reactie van Moeskroen bleef opnieuw niet uit. Een vrijschop van Govea viseerde de deklat, maar scoren deed l'Excel niet meer. Voor de Great Old is het de eerste thuiszege in bijna twee maanden. Antwerp blijft in de stand wel vijfde, Moeskroen tiende.