Jupiler Pro League - 2-1 zege tegen KV Kortrijk brengt AA Gent op vierde plaats

Op de achttiende speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling heeft AA Gent zaterdagavond met 2-1 gewonnen van KV Kortrijk. Bij de rust stond de eindstand al op het bord. AA Gent startte sterk, maar het was KV Kortrijk dat na zeven minuten op de counter op voorsprong klom. Teddy Chevallier joeg de voorzet van Idir Ouali van dichtbij in het dak van het doel. Gent bleek niet aangeslagen. Roman Yaremchuck duwde in de 11e minuut de gelijkmaker binnen en een kwartier later leverde de aanhoudende Gentse druk een tweede doelpunt op. Yuya Kubo was na knap samenspel met Yaremchuk afwerker van dienst.

De tweede helft had veel minder om het lijf. Gent was niet langer de dominante ploeg, maar kon wel de voorsprong vasthouden en klimt in het klassement zo naar de vierde plaats op. Met 28 punten volgt Gent op 13 punten van leider Club Brugge, zeven van Charleroi en zes van RSC Anderlecht. Antwerp staat op gelijke hoogte van Gent. Sint-Truiden, dat zondag nog Zulte Waregem ontvangt, maakt met 26 punten de top zes compleet.