DVV Trofee: Sanne Cant boekt vierde zege op rij

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sanne Cant heeft vandaag de vierde manche in de DVV Verzekeringen Trofee bij de vrouwen gewonnen. De wereldkampioene soleerde in Essen naar haar vierde overwinning op rij, na eerder de Wereldbekers in Bogense en Zeven, en de Flandriencross in Hamme. Ze haalde het voor de Britse Niki Brammeier en de Amerikaanse Katherine Compton, die wel haar leidersplaats behoudt in het klassement. Het was Cant, die net zoals een groot deel van het mannenpeloton de voorbije weken in Spanje verbleef om te trainen, die fel van start ging in Essen. De Europese kampioene nam enkele lengtes op de rest van het pak, maar zowel Nikki Brammeier als Katherine Compton slaagden er in om terug op haar wiel te komen.

Een achtervolgend groepje met Ellen Van Loy, Loes Sels, Sophie de Boer en Pauline Ferrand-Prévot volgde op een handvol seconden. Het leiderstrio zou evenwel steeds meer afstand nemen van het kwartet. Vooraan zette Cant in de derde ronde haar tegenstanders onder druk en finaal zou ze meter na meter wegsluipen. Eerst moest Compton wat lengtes laten, daarna kreeg ook Brammeier het moeilijk. Cant toonde zich niet alleen op de technische stukken de sterkste, ook in het slijk ging ze het snelst vooruit en zo soleerde ze naar de zege.

Het is voor Cant de 98e profzege in haar carrière, haar vijfde overwinning in Essen. In de stand van de DVV Verzekeringen Trofee telt Compton nu 3:22 voorsprong op Brammeier en 4:05 op Helen Wyman. Cant schuift op naar een zevende plaats op 9:48, nadat ze opgaf in Ronse en niet aan de start kwam in de Koppenbergcross wegens ziekte.

bron: Belga