NMBS zet vanaf zondag meer treinen in

NMBS zet vanaf zondag meer treinen in
Belga / S. Gremmelprez

Spoorwegmaatschappij NMBS breidt op zondag 10 december haar treinaanbod uit met 5,1%. Het nieuwe vervoersplan moet zorgen voor meer treinen naar grote steden, een versterking van het weekendaanbod, snellere verbindingen en betere overstapmogelijkheden.

Het hoofddoel van de NMBS is om het mobiliteitsprobleem in en rond de grote steden te verlichten. Daarnaast belooft de vervoersmaatschappij betere aansluitingen op bus, tram en metro, nieuwe haltes in bepaalde stations en extra treinen voor kotstudenten op zondagavond.

Ontstaan uit gesprekken met reizigers

Naast de focus op grote steden en de verbindingen met de bus, tram en metro, legt de vervoersmaatschappij ook meer treinen naar de winkelsteden op zaterdag. De elementen van het vervoersplan zijn ontstaan uit gesprekken met steden en gemeentes, reizigersverenigingen en regionale vervoermaatschappijen, zoals De Lijn en de TEC. Het nieuwe aanbod zal gelden tot 2020.

De huidige dienstregeling dateert van december 2014. Meer informatie over het nieuwe vervoersplan is te vinden op de website www.vananaarbeter.be.