Cadeautip: Gebruik smartphone als speelkameraadje

Smartpone
Foto Pexels

Voor de eindejaarsperiode laat Sony zijn PlayLink-gamma los op de PlayStation 4. Games voor de hele familie met één gemene deler: je speelt ze op de tv, maar met een smartphone als controller.

SingStar Celebration

Zin in een avondje karaoke met familie of vrienden? Dan is SingStar Celebration iets voor jou. Niet erg als je geen micro bij de hand hebt, want je kan je smartphone gebruiken. Gewoon even de SingStar-app installeren en klaar. Je kan alleen spelen of met maximaal acht vrienden. De catalogus bevat 30 Engelstalige nummers, van ABBA en Blondie tot Oasis, U2, Lost Frequencies, Sia en Adele.

Knowledge is Power

Test je kennis en neem het op tegen maximaal zes vrienden in een compleet geschifte quiz. Da’s het simpele maar heel efficiënte principe van Knowledge is Power. Dankzij de app kan je de juiste antwoorden kiezen op je smartphone of tablet en zo bovenaan de Kennispiramide proberen te eindigen. Om de partijtjes wat pittiger te maken, kan je je tegenstanders een loer draaien door hen – vrij letterlijk – stokken in de wielen te steken.

Hidden Agenda

Hidden Agenda is de meest ‘volwassen’ game van de PlayLink-collectie. Een interactieve thriller die je alleen of met maximaal zes vrienden kan spelen. Je bent agente Becky of procureur Felicity, die op jacht gaan naar een seriemoordenaar. Tijdens deze twee uur durende film heb jij het scenario in handen. Elke keuze die je maakt, beïnvloedt het vervolg van het verhaal. De graphics zijn ultrarealistisch en erg geslaagd. Net als de gameplay via smartphone. Die gebruik je om keuzes te maken en tips te vinden, maar ook om het logboek te bekijken met de verschillende plots en de biografie van de personages. Een heel leuke interactieve game-ervaring!

That’s You!

That’s You! was de eerste titel van het PlayLink-gamma. In deze partygame ontdek je via 1.000 leuke vragen hoe goed je je vrienden of familie kent. Ook hier staat de smartphone centraal. Je beantwoordt er de vragen mee en voert er ook challenges mee uit: tekenproeven, gekke selfies… Als kers op de taart kunnen PS Plus-abonnees de game gratis downloaden in december.

Thomas Wallemacq

Elke game is apart verkrijgbaar voor 19,99 euro of als compilatie van de vier games voor 49,99 euro.