VS-ambassade waarschuwt voor manifestatie in Brussel

VS-ambassade waarschuwt voor manifestatie in Brussel

De ambassade van de Verenigde Staten in België raadt alle Amerikaanse burgers aan om de vandaag in Brussel geplande manifestatie te vermijden, die gericht is tegen de aankondiging van president Donald Trump om Jeruzalem als Israëlische hoofdstad te erkennen. De ambassade plaatste daarvoor vrijdag op Twitter een link naar een “veiligheidsbericht” voor Amerikaanse burgers. “De Belgische politie heeft de ambassade op de hoogte gebracht van een geplande manifestatie op vrijdag”, klinkt het. Die manifestatie vindt volgens de ambassade plaats op de hoek van de Kunstlaan en de Guimardstraat en is bedoeld “om te protesteren tegen de recente presidentiële aankondiging”, klinkt het nog.

“We raden alle Amerikaanse burgers aan om dienovereenkomstig hun plannen te maken, gebruik te maken van alternatieve routes en alle protestlocaties te vermijden”, aldus het advies. “Zelfs kleine manifestaties kunnen chaotisch of gewelddadig worden, en kunnen snel uitdijen naar het omliggend gebied.”

De manifestatie deze namiddag is volgens de initiatiefnemers een steunbetuiging aan het Palestijnse volk en een veroordeling van de “onrechtvaardige bezetting van Palestina”.

bron: Belga