Uplace: "Constructief gezocht naar meest maatschappelijk relevante oplossingen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Tijdens de onderhandelingen werd constructief gezocht naar de meest maatschappelijk relevante oplossingen voor de reconversiezone Vilvoorde-Machelen." Dat zegt CEO Jan Van Lancker van Uplace vandaag naar aanleiding van het plan voor een lightversie van het omstreden winkelcomplex. De Tijd meldde vrijdag dat Vlaams minister van Economie Philippe Muyters een Vlaamse topambtenaar als bemiddelaar aangesteld had. De bemiddelaar moest het dossier rond het winkelcomplex dat nabij de Brusselse ring moet verrijzen vlot trekken.

De onderhandelaar moest zowel met Uplace als met de belangrijkste tegenstanders van het omstreden project over een oplossing onderhandelen. Het resultaat is een afgeslankte versie van de plannen, dat Uplace met een derde kleiner maakt. Het geplande hotel wordt geschrapt. De kantoorruimte zou met 70 procent en de winkelruimte met 10 procent verminderen.

"Wij hebben goed geluisterd naar de bezorgdheden van de voor- en tegenstanders van het project, en de nodige aanpassingen voorgesteld", zegt Uplace-CEO Jan Van Lancker in een korte reactie. "De regio kampt met grote maatschappelijke uitdagingen en wacht ondertussen al meer dan 20 jaar op broodnodige vooruitgang, welvaart en groei."

Verdere commentaar geeft Uplace niet. Het bedrijf wil de gesprekken niet in de media voeren, maar is "enthousiast" om aan het project te werken.

bron: Belga