Standard-coach Sa Pinto geeft bondsprocureur serieuze veeg uit de pan

Standard-coach Sa Pinto geeft bondsprocureur serieuze veeg uit de pan

Standard-coach Sa Pinto heeft ter zitting van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zwaar uitgehaald naar het Bondsparket. “Ik hoef de uitspraken die je over me doet niet te pikken”, richtte de Portugees zich tot bondsprocureur Gilles Blondeau. “Ik ben heel teleurgesteld in het parket. Ik speel helemaal geen theater. Ik ben geen slecht persoon. Zeg zo’n dingen niet. Dat is niet goed voor mij, voor jou of voor het Belgische voetbal”, aldus Sa Pinto. “Ik ben een serieuze trainer die gepassioneerd bezig is met zijn vak. Ik wilde hier aanwezig zijn, ook al heb ik straks een belangrijke wedstrijd voor de boeg (tegen Waasland-Beveren, nvdr.), om te tonen dat ik met de situatie zit. Ik heb een uitstekende relatie met het Belgische voetbal: de supporters, andere trainers, de spelers en ook met de scheidsrechters. Ik provoceer niemand, maar sta wel bekend als een emotioneel persoon.”

“De supporters van RSC Anderlecht creërden een negatieve sfeer en gooiden met allerlei voorwerpen naar ons. Ik ben dan ook geschokt over deze situatie”, kroop Sa Pinto opnieuw in de slachtofferrol. “Het was een vurige match. Na de eerste tijdelijke stillegging zei de teammanager me dat de wedstrijd bij het eerstvolgende incident gestaakt zou worden. Ik hoorde een knal, voelde koude vloeistof op mijn benen en was daardoor geschrokken. Ik bleef zitten en vroeg om de scheidsrechter (Luc Wouters, nvdr.) te halen. Ik deed alles volgens de regels, ik wilde gewoon tonen wat er gebeurd was aan de ref. Wat was er nog meer nodig om de projectielen te stoppen? Waarom staakte de scheidsrechter de match niet vzoals hij had gezegd? Hoe moet ik een volgende keer reageren? Zeg het mij en ik zal het onthouden voor een volgende keer”, richtte Sa Pinto zich rechtstreeks tot de drie commissieleden.

Een uitspraak volgt in de late namiddag. Het is nog niet duidelijk of de Portugese T1 vanavond in de dug-out mag zitten tijdens de verplaatsing naar Waasland-Beveren (20u30). In eerste aanleg werd Sa Pinto voor twee weken geschorst, zowel Standard als het Bondsparket tekenden beroep aan.

bron: Belga